Επισκεφθείτε τη νέα μας ιστοσελίδα
close contactΛίγα λόγια για εμένα … ή το βιογραφικό μου σε βασικούς σταθμούς …

Εδώ και 13 χρόνια προάγω την υγεία και την ευεξία μέσα από το προσωπικό μου γραφείο, τους χώρους εκγύμνασης με τους οποίους συνεργάζομαι και τα σεμινάρια ευζωίας τα οποία διοργανώνω…


Η επαγγελματική μου δραστηριότητα, ξεκίνησε το 1998 με την αποφοίτηση μου από το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.


Στη συνέχεια, το 1998-1999 εργάστηκα στην τότε Έδρα Διατροφής και Βιοχημείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας στο ερευνητικό πρόγραμμα ΕΠΙΚ και στο Διαβητολογικό Κέντρο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών.

Από, το 2000 εργάστηκα σε χώρους αισθητικής και αδυνατίσματος ως υπεύθυνος των τμημάτων διατροφής και από το 2005 ως σήμερα διατηρώ προσωπικό γραφείο.


Έμαθα ακόμα περισσότερα σε σχέση με την ψυχολογία, σε μία μακροσκελή εξειδίκευση, στις διατροφικές διαταραχές, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2007 και ολοκληρώθηκε διαδοχικά τον Σεπτέμβριο του 2011 (συνολικά 376 ώρες) και η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών και στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών,

και καθώς εστιάζομαι περισσότερο στην ιδέα της ευεξίας, εκπαιδεύτηκα το 2011 στο εναλλακτικό προπονητικό σύστημα bodyART, που σηματοδοτεί την ύπαρξή μας σε ολιστικό επίπεδο.


Αποτελώ μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος,της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας και πρόσφατα μέλος του διατροφικού κινήματος Slow Food.Κωνσταντίνος Ζερβός

close contactΦιλοσοφία...

ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ


Υγεία είναι «η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας».*

Η πραγματική υγεία είναι ολότητα… στο ζωντανό σώμα εμπεριέχεται το πνεύμα και η ψυχή. Για να ζήσεις το σώμα σου ολοκληρωτικά οφείλεις να έχεις σωματική επίγνωση, πνευματικότητα και ψυχισμό. Αν είμαστε ελλιπείς σ’ αυτές τις πλευρές της ύπαρξής μας, δεν θα είμαστε πλήρεις στο σώμα μας.

Nutrition treatment: θεραπεία, φροντίδα μέσω της διατροφής. Η τροφή είναι απαραίτητη για να ζούμε και γι’ αυτό η διατροφή αποτελεί την βάση της αυτοφροντίδας μας . Αποτελεί το πρωταρχικό μέσο διατήρησης και ενίσχυσης της σωματικής και της ψυχικής μας υγείας .

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ


Μιλώντας για την διατροφή αναφερόμαστε σε δύο βασικές παραμέτρους :τι τρώμε (περιεχόμενο) και πως τρώμε (συμπεριφορά). Μετά από την πολυετή εμπειρία και την εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές συνειδητοποίησα πως υπάρχει μεγάλο γνωστικό κενό στην παράμετρο της διατροφικής συμπεριφοράς, στο αίτημα των ανθρώπων για αλλαγή σωματικής εικόνας .

Η προσέγγισή μου βασίζεται σε δύο βασικούς άξονες :

 • σέβομαι την μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου και τον τρόπο με τον οποίο αυτή εκφράζεται. Σκοπός της συνεργασίας είναι να πραγματώσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σεβόμενοι την διαφορετικότητά μας και την υγεία μας.
 • με την γνώση και τις τεχνικές της γνωσιακής συμπεριφοριστικής θεωρίας διερευνούμε μαζί τον τρόπο σκέψης, τα συναισθήματα και το πώς αυτά επιδρούν και επηρεάζουν την διατροφική σου συμπεριφορά. Σκοπός είναι να αποκτήσεις επίγνωση για τον τρόπο που σκέφτεσαι , που νιώθεις και το πώς πράττεις σε σχέση με την τροφή. Να υιοθετήσεις ένα νέο προσωπικό μοντέλο διατροφικής συμπεριφοράς που να προάγει την ευζωία σου. Να τροποποιηθούν σκέψεις και συμπεριφορές που επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινότητά σου. Με αυτογνωσία και φροντίδα πραγματώνεται η αλλαγή, για μια ζωή.* Σύμφωνα με τον ορισμό που διατυπώθηκε στο καταστατικό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (1946)

close contactΠώς μπορώ να σε βοηθήσω...

Αφού εκφραστούν οι ανάγκες σου και αξιολογηθούν τα δεδομένα, με απόλυτο σεβασμό του ιστορικού σου, θέτουμε μαζί απλούς, εφικτούς, ρεαλιστικούς στόχους και προτείνονται τρόποι επίτευξης αυτών, απόλυτα εναρμονισμένοι με τις συνθήκες ζωής σου.


Διατροφικές διαταραχές

Νιώθεις ότι η σχέση σου με την τροφή είναι διαταραγμένη ή πιστεύεις πως όλη σου η ζωή ορίζεται και καθορίζεται από την τροφή και από το σωματικό σου βάρος , κάνεις βουλιμικά επεισόδια ,αν έχεις αδηφαγική συμπεριφορά ή σύνδρομο νυχτερινής υπερφαγίας ?

Παχυσαρκία

Αυτό σημαίνει ότι ο ΔΜΣ πλησιάζει ή υπερβαίνει το 30. Το πλεονάζον σωματικό βάρος σε δυσκολεύει και συντρέχει ιατρικός λόγος που πρέπει να χάσεις κιλά.

Διατροφική ισορροπία

Στις περιπτώσεις που νιώθεις ότι τρως ότι να ‘ναι, όπου να ‘ναι, ό,τι ώρα να ‘ναι και νιώθεις ότι κουράζεσαι εύκολα, ότι έχεις κακή διάθεση και εκνευρισμό ότι αρρωσταίνεις πολύ εύκολα. Πιστεύεις πως ήρθε η ώρα να οργανώσεις την ζωή σου και να φροντίσεις τον εαυτό σου. Θέλεις να επαληθεύσεις ή να προσαρμόσεις αυτά που ήδη γνωρίζεις στα δικά σου δεδομένα ζωής και χρειάζεσαι βοήθεια γι’ αυτό …

Διατροφή για φυσική δραστηριότητα – άσκηση

Θέλεις να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα διατροφής που θα υποστηρίξει , θα ενισχύσει και θα βελτιώσει την απόδοσή σου σε όποια δραστηριότητα ακολουθείς.

close contactBodyART: “Wholeness in the body”Αποτελεί ένα νέο προπονητικό σύστημα εκγύμνασης όπου:

 • συνδυάζει τεχνικές γιόγκα, πιλάτες, τάι τσι, κινησιοθεραπείας, deep work, τεχνικές χαλάρωσης
 • είναι πολύπλευρο, προπονητικά ευέλικτο και πάνω απ’ όλα εφικτό απ’ όλους
 • εμπεριέχει στοιχεία yin και yang, δύναμη και ηρεμία, εισπνοή και εκπνοή, συνδυάζονται όλα σε ένα πλέγμα φυσικής και πνευματικής συνεργίας
 • η ρευστότητα, ο προσεκτικός συντονισμός, η αυτοσυγκέντρωση, δημιουργούν τον χώρο και το χρόνο που χρειάζεται για να αντιστραφεί η σπασμωδική, ανεξέλεγκτη και λανθασμένη σωματική και νοητική δραστηριότητα
 • δεν στοχεύει στην αποσπασματική εκγύμναση μυϊκών ομάδων. Χωρίς αρχή, χωρίς τέλος, κάθε άσκηση συνδέεται με την προηγούμενη και με την επόμενη, κάθε άσκηση είναι ωστόσο και από μόνη της ολοκληρωμένη όπου συμμετέχει όλο το σώμα, η ψυχή και το μυαλό
 • δημιουργεί ένα νέο ελεύθερο χώρο τόσο σωματικό όσο και πνευματικό με σκοπό να αποκτήσουμε μεγαλύτερη σωματική επίγνωση και υψηλότερη ψυχοσωματική ενέργεια
 • κατανοούμε πως η εσωτερική στάση του ατόμου αντικατοπτρίζεται στην εξωτερική του στάση
 • συνδυάζει την ύπαρξη φυσικής άσκησης και την απομάκρυνση τόσο της σωματικής όσο και της νοητικής έντασης


Πραγματοποιείτε τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.


Για να πληροφορηθείτε για τους συνεργαζόμενους χώρους και τις ώρες επικοινωνήστε μαζί μου.


Μάθετε περισσότερα για το bodyART

close contactWellness Retreats

Φιλοσοφία

Σε ένα περιβάλλον αυξημένων απαιτήσεων, άγχους, ανασφάλειας και αβεβαιότητας το τρίπτυχο διατροφής-υγείας-ευεξίας εξασφαλίζει την πολυπόθητη ισορροπία ανάμεσα στο σώμα, το πνεύμα και την ψυχή. Η φροντίδα της διατροφής, η διασφάλιση της υγείας και η πλήρωση της ευεξίας μπορούν να μας θωρακίσουν απέναντι στις προκλήσεις της καθημερινής ζωής και να μας κάνουν πλήρεις και ευτυχισμένους.

Τα Wellness Retreats αποτελούν μια ολιστική πρόταση-προσέγγιση με σκοπό την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του σύγχρονου ανθρώπου να έρθει σε επαφή με τον εαυτό του και τις πραγματικές του ανάγκες. Οι θεματικές ενότητες περιλαμβάνουν: bodyART, χαλάρωση, διατροφή, ψυχολογία. Δεν απαιτείται από τους συμμετέχοντες κάποια εξειδικευμένη γνώση ή ικανότητα, παρά μόνο καλή διάθεση και «ανοιχτό» πνεύμα. Απευθύνεται σε ΟΛΟΥΣ. Σκοπός αυτών των «αποδράσεων» είναι να αποκτήσουμε σωματική επίγνωση, να επανασυνδεθούμε με τον «πυρήνα» μας και να βιώσουμε εύκολους και πρακτικούς τρόπους καθημερινής ευχαρίστησης, χαλάρωσης και αυτοφροντίδας. Να προάγουμε το «φυσικώς ευ ζην».


Χρονική Διάρκεια

Το παραπάνω πρόγραμμα μπορεί να υλοποιηθεί χρονικά με διαφορετικούς τρόπους με βάση τις ανάγκες και του στόχους του εκάστοτε γκρουπ. Η διάρκεια του retreat δύναται να κυμαίνεται από κάποιες ώρες μιας ημέρας ή ενός σαββατοκύριακου, έως περισσότερες ημέρες.Χώροι διεξαγωγής

Τα retreats μπορούν να φιλοξενηθούν σε ποικίλους χώρους που δημιουργούν μια αίσθηση «ανάσας» στους συμμετέχοντες:

 • Πολυχώροι, γυμναστήρια , κέντρα ευεξίας
 • Ξενοδοχεία και resorts
 • Σε χώρους επιλογής των συμμετεχόντων

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

close contactΕπικοινωνία

 

Κωνσταντίνος Ζερβός

Tel: +30 210 612 1961
Mob: +30 693 703 8543
Νιόβης 11, Γαλάτσι, Τ.Κ. 111 46

email: k.zervos@nutritiontreatment.gr


powered by web-idea.gr